“Okul Dışı Öğrenme Ortamları” öğrencilere farklı ufuklar açmaya devam ediyor
Selçuklu Belediyesi tarafından eğitim hayatına kazandırılan ve doğa ile öğrencileri buluşturan Sille Doğa Okulu, “Okul Dışı Öğrenme Ortamları” markası olarak öğrencilere farklı donanımlar sunmaya devam ediyor.
Selçuklu Belediyesi’nin eğitim hayatına kazandırdığı örnek “Okul Dışı Öğrenme Ortamları”ndan biri olan Sille Doğa Okulu, düzenlediği atölyelerle öğrencilerin bireysel gelişimine katkı sağlıyor.
Belediye çatısı altında faaliyetlerini sürdüren Sille Doğa Okulu’nda öğrenciler, doğayla iç içe eğitimlerinin yanı sıra günlük yaşamla ilgili de bilgi sahibi oluyor. Selçuklu Değerleri Eğitimi Programı (SEDEP) kapsamında faaliyetlerine devam eden Sille Tabiat Okulu’nda atölye çalışmaları ile doğayı keşfeden çocuklar, yeni bilgileri eğlenceli bir şekilde öğreniyor. İlkokul 2. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik faaliyetlerine devam eden Sille Doğa Okulu’nda doğa yürüyüşü, okçuluk, müzik, resim, arkeolojik kazı gibi çeşitli atölyelerde etkinlikler gerçekleştiren öğrenciler, eğitim dolu bir gün geçiriyor.
Başkan Pekyatımcı “Öğrencilerimizi donanımlı bir şekilde geleceğe hazırlıyoruz”
“Okul Dışı Öğrenme Ortamları”nın öğrencilere farklı bakış açıları sunarak geleceğe hazırladığını kaydeden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatımcı, “Selçuklu Belediyesi olarak sadece kapalı alanlarda değil, okul dışında da eğitime desteğimizi sürdüreceğiz. öğrenme ortamları oluşturduk ve planlarımızı bu şekilde desteklemeye devam edeceğiz. Yapıyoruz. SEDEP çatısı altında oluşturduğumuz okul dışı eğitimde marka değerlerimizden biri olan Sille Tabiat Okulu, öğrencilerimizin doğayla buluştuğu, doğada yaşayarak inanç kazandığı, geliştiği bir ortam olarak öğrencilerimize ufuklar açmaya devam ediyor. becerilerini, kişisel, sosyal ve duygusal becerilerini geliştirir ve birlikte çalışma yeteneklerini güçlendirir. Burada misyon edinmeye hazır öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ile öğrencilerin hayatlarına katkıda bulunuyor ve bu bilgileri hayatlarının geri kalanında kullanarak onları geleceğe hazırlıyoruz. İnşallah etkinliklerimizi daha çok çocuğumuza ulaştırmak için burada çalışmaya devam edeceğiz.” söz konusu.
Sille Doğa Okulu’ndaki atölye çalışmaları;
Birçok atölye çalışmasının yer aldığı Sille Doğa Okulu’nda öğrenciler doğa sporları, zanaat, ekoloji, bilim, ritim, sanat, organik gıda, astronomi, gözlem, tarım ve ziraat, çini, ahşap, bitki ve tohum, masal, yaşam gibi konularda bilgi sahibi olabiliyor. marifet, geleneksel Konya çocukları mevsim şartlarına bağlı olarak oyunlar, satranç atölyeleri gibi onlarca atölyeden ve eğitim programlarından faydalanabiliyor.
2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı Şubat ayında eğitime başlayan Sille Doğa Okulu’ndan 2018-2019 yılında 307, 2020-2021 Eğitim-Öğretim yılında 1338, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında 2967 öğrenci faydalanmıştır.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı